:جستجو
مراکز قرآنی
منتخبين مراكز قرآني
تفسیر نور
تواشیح
پرتال ثامن الائمه
زمان
 

جمعه 28 مهر 1402

 
 
خلاصه آمار سايت
 
 
 
 
.امام علي (عليه السلام) مي فرمايند : كوتاهي در اعمال نيكو با وجود يقين به پاداش آن ، زيانكاري است .
 
 
 
تفسیر موضوعی قرآن کریم

برگرفته شده از کتاب پیام قرآن نوشته آیت الله العظمی مکارم شیرازی


ويژگى هاى امامان

همان گونه كه بارها اشاره شد، رسالت امامان معصوم(عليهم السلام) در بسيارى از جهات هماهنگ و همانند رسالت انبياء است; جز آنكه وحى بر آنها نازل نمى شود و پايه گذار اصلى دين نيستند بلكه ادامه دهنده همان راه پيامبران هستند، و به همين دليل بيشتر صفاتى كه در آنها معتبر است با صفات انبياء همانند است، و از آنجا كه اين صفات را مشروحاً با تكيه بر آيات قرآنى در بحث ويژگى هاى عمومى پيامبران در جلد هفتم آورديم در اينجا ضرورتى بر شرح گسترده آن نمى بينيم ولى براى يادآورى، لازم است مرور مجددى بر آن داشته باشيم ـ توجه داشته باشيد همه اين ويژگى ها در آيات قرآن در مورد پيامبران مطرح شده است ـ زيرا رهبران الهى و امامان معصوم(عليهم السلام) هم بايد علاوه بر مقام علم و عصمت ويژگى هاى زير را داشته باشند:
1ـ «صدق گفتار»: چرا كه اگر اين وصف در آنان نباشد اعتماد و اطمينانى كه براى پيوند معنوى پيروان و پيشوايان لازم است حاصل نمى شود.
2ـ «پايبند بودن به پيمان ها و وعده ها»: زيرا بخش مهمى از دعوت آنان بر اساس وعده هايى است كه به مردم مى دهند; و اگر صادق الوعد نباشند اركان اعتماد عمومى نسبت به آنها متزلزل مى شود.
3ـ «امانت»: اين ويژگى در حفظ ودايع و احكام الهى و ابلاغ آنها كه آن نيز يكى از اركان اعتماد و اطمينان است ضرورى به شمار مى آيد.
4ـ «علاقه و دلسوزى» دارا بودن چنين وصفى در برابر مردم بسيار اهميت دارد چون اگر اين ويژگى در امامان(عليهم السلام) نباشد، هرگز تن به زحمات و مشقّت هاى طاقت فرساى رهبرى مردم ـ مخصوصاً در برابر افراد نادان و متعصّب و لجوج ـ نمى دهند.
5ـ «اخلاص»: اخلاص و بى نظرى كامل، و عدم انتظار هرگونه پاداش مادّى كه اگر اين روحيّه در امامان معصوم(عليهم السلام) نباشد جاذبه دعوت و رهبرى آنها از ميان خواهد رفت.
6ـ «نيكوكارى و احسان»: بكار بردن چنين رفتارى درباره دوستان و حتى دشمنان، كه از مظاهر صفات رحمانيت و رحيميت خداوند است سبب ايجاد پيوند معنوى در بين پيروان و پيشوايان مى گردد.
7ـ «شجاعت»: شجاع بودن و نداشتن ترس از غير خدا، در قرآن مجيد به عنوان ويژگى اصلى مبلّغين رسالات الله شمرده شده; چرا كه رمز اصلى موفقيت همين است و بدون آن كارى در مقام رهبرى پيش نمى رود.
8ـ «توكل مطلق بر خداوند»: چرا كه بسيار مى شود كه رهبر الهى تنهاى تنها مى ماند و فساد فوق العاده محيط او را از همگان جدا مى سازد; كه اگر تكيه بر توكّل الهى نداشته باشد، ادامه راه براى او ممكن نيست.
9ـ «نرمش و حسن خلق»: ويژگى ديگرى است كه در آيات قرآن در مورد پيامبر اسلام(صلى الله عليه وآله) آمده و در حقيقت هر رهبر الهى (خواه پيامبر يا امام معصوم) بايد واجد آن باشد. در غير اين صورت خشونت و تندخويى و غليظ القلب بودن سبب پراكندگى مردم و عقيم ماندن هدف رهبران الهى مى گردد.
10ـ «پيروزى در آزمايش هاى سخت»: كه قرآن مجيد اعطاى منصب امامت را به ابراهيم(عليه السلام)، متّكى به آن مى شمرد.
در حقيقت رهبران معصوم بايد از كوره هاى امتحانات سخت سالم به در آيند; و شايستگى رهبرى جسم و جان و ظاهر و باطن همه مؤمنان را داشته باشند.




 
عکس روز
 

 
 
نوا
 

Salavate emam reza

 
 
ورود اعضاء
   
 
اخبار قرآني
 
 
  موسسه فرهنگی قرآن وعترت ثامن‌الائمه علیه السلام در نوزدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن و عترت اصفهان
  حضور پسران ودختران نسیم رحمت در جشن انقلاب و راهپیمایی ۲۲ بهمن ماه سال 1402
  مراسم آیین نمادین زنگ انقلاب به مناسبت دهه فجر
  جشن عبادت دانش آموزان سوم دبستان دخترانه نسیم رحمت
  حضور خادمان امام رضا در دبستان و پیش دبستانی پسرانه نسیم رحمت
  جشن پایان سال تحصیلی نوآموزان پیش دبستانی های موسسه فرهنگی آموزشی نسیم رحمت رضوی
  برگزاری همایش اساتید، مربیان و معلمین موسسه فرهنگی قرآن و عترت ثامن الائمه علیهم السلام و نسیم رحمت رضوی
  برگزاری محفل انس با قرآن کریم در شهر افوس با همکاری مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت ثامن الائمه علیه السلام
  به وقت کلاس رباتیک
  مراسم تجلیل از رتبه اول مسابقات بین المللی کشور کرواسی و رتبه اول مسابقات تلویزیونی کشوری اسراء
 
 
 
میهمانان دانشجویان خردسالان   فارسی العربیة English
كليه حقوق اين سايت مربوط به مؤسسه ثامن الائمه(ع) ميباشد